Citrónová bábovka s brusnicami (recept bez lepku a laktózy)

Citrónová bábovka s brusnicami
Citrónová bábovka s brusnicami


Ingrediencie:

250 g bezlaktózového masla

150 g práškového cukru

1 balenie vanilkového cukru

1 PL rumu alebo malé množstvo rumovej arómy (môžeme vynechať)

citrónová kôra z 2 citrónov

citrónová šťava z 1 citróna

4 vajcia

250 g bezgluténovej múčnej zmesi na pečenie

1,5 ČL bezgluténového prášku do pečiva

šťipka himalájskej soli

100 g sušených brusníc


Príprava:

Maslo s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame dopenista, potom primiešame aj citrónovú kôru, citrónovú šťavu, rum a nakoniec pridáme po jednom aj vajcia.

Prášok do pečiva a soľ zmiešame s múkou a za stáleho miešania postupne pridávame do maslovo-vajcovej masy. Nakoniec pridáme aj brusnice a vypracujeme cesto.

Vypracované cesto následne vylejeme do maslom vymastenej formy na bábovku. V prípade, že použijeme silikónovú formu, netreba ju vymastiť, stačí vypláchnuť studenou vodou.

Cesto na bábovku zasunieme do predhriatej rúry a pri teplote 160 stupňov cca za 50 minút upečieme.

Upečenú bábovku necháme vo forme vychladnúť a po 10-15 minútach vyklopíme na misu a necháme vychladnúť úplne. Pred podávaním bábovku mierne posypeme práškovým cukrom.