Višňová bublanina

visnova-bublanina
visnova-bublanina

Ingrediencie:

- 4 vajcia

- 13 PL sladidla ľubovoľného druhu

- 16 PL bezlepkovej múčnej zmesi na pečenie Best Of

- 15 PL bezlaktózového mlieka

- 1 celé balenie bezlepkového prášku do pečiva

- 15 dkg bezlaktózového masla

- 1 zaváraninový pohár vykôskovaných višní

- štipka himalájskej soli


Príprava:

Vajcia rozdelíme. Žĺtky so sladidlom vymiešame dopenista, potom pridáme mäkké maslo, múčnu zmes, prášok do pečiva a mlieko a všetko vymiešame do krémovej konzistencie. Bielka so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne zmiešame s krémovým cestom.

Hotové cesto rovnomerne vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vykôskované, dôkladne odkvapkané višne rovnomerne nanesieme na cesto.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 20 - 25 minút. Pre istotu drevenou špajdlou skontrolujeme, či je bublanina upečená.