Kakaovo - gaštanové muffiny (recept bez lepku a laktózy)

Kakaovo - gaštanové muffiny
Kakaovo - gaštanové muffiny

Ingrediencie:

na 12 ks muffinov


- 250 g gaštanového pyré

- 110 g bezlepkovej múčnej zmesi na pečenie Best Of

- 110 g sladidla ľubovoľného druhu

- 80 g bezlaktózového masla

- 2 vajcia

- 3 PL holandského kakaového prášku

- 1 dl bezlaktózového mlieka

- 1,5 ČL bezlepkového prášku do pečiva

- rumová aróma


Príprava:


Maslo so sladidlom, s vajcami a s rumovou arómou vymiešame dopenista, potom pridáme aj gaštanové pyré, ktoré predtým rozpučíme vidličkou, a mlieko.

V druhej mise zmiešame prášok do pečiva s múkou a s kakaovým práškom a za stáleho miešania pridávame po lyžiciach ku gaštanovej mase. Výsledkom bude trošku lepkavé cesto, ale netreba robiť paniku.

Cestom následne pomocou lyžice naplníme formičky na muffiny s papierom na pečenie. Netreba ich napĺňať úplne, pretože sa muffiny počas pečenia nadýchnu.

Potom muffiny zasunieme do predhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov ich približne za 20 minút upečieme. Cesto skontrolujeme pomocou špajdle. Ak sa cesto už na ňu nenalepí, naše muffiny sú hotové.