Kokosovo-tvarohovo-malinová roláda

Kokosovo-tvarohovo-malinová roláda

  • bez cukru

  • minimum tuku a sacharidov

  • bez múky

  • vhodná do diéty

  • plná bielkovín

SUROVINY:

  • 5 bielkov

  • 3 PL kokosovej múky of Žitnoostrovskej bezlepkovej pekárne

  • strúhaný kokos (1 PL)

  • 1 odmerka vanilkového/kokosového/čokoládového proteínu

(proteín môžete nahradiť ľubovoľným sladidlom, napr. stéviou/erytritom atď. a pridať vanilkovú arómu)

  • 1 PL 100%-ného kakaa na pečenie

  • štipka sódy bikarbóny

  • polovica najemno strúhanej menšej cukety

  • voda podľa potreby (cesto musí byť hustejšie ako na lievance)

Všetko spolu zmiešame (vajcia netreba šľahať) a nalejeme na plech s papierom na pečenie. Pečieme cca 30 minút na 180°C. Ihneď po vybratí z rúry stočíme cesto do rolády a necháme vychladnúť aby držalo tvar.

Krém: 500g nízkotučného tvarohu, citrónová kôra, odmerka ochuteného proteínu alebo sladidlo + vanilková aróma = vymiešame. Pripravíme si aj mrazené lesné ovocie alebo len osobitne maliny/čučoriedky/...

Vychladnutú roládu odlepíme od papiera na pečenie, natrieme polovicou tvarohovej plnky, posypeme mrazeným (nerozmrazeným!) ovocím a natrieme naňu druhú polku plnky aby ovocie zakrylo keď bude púšťať šťavu. Roládo stočíme, dáme na hodinu (aj viac) do chladničky a následne pred podávaním krájame hrubšie rezy. Môže sa podávať aj takto samostatne alebo dochutená nesladeným džemom, arašidovým či iným orieškovým maslom, horkou čokoládou, čerstvým ovocím ...