Orechové rožky bez lepku a laktózy

Orechové rožky bez lepku a laktózy
Orechové rožky bez lepku a laktózy

Ingrediencie na cesto:

120 g bezlepkovej múčnej zmesi na pečenie

30 g práškového cukru

štipka himalájskej soli

6 g citrónovej kôry

10 g citrónovej šťavy

1 vajce

1 vaječný žĺtok

30 g kokosového krému

5 g kokosového tuku

60 g vody

malé množstvo bezlepkovej múčnej zmesi na pečenie na miesenie cesta


Ingrediencie plnky:

80 g mletých vlašských orechov

40 g práškového cukru

nastrúhaná kôra z jedného citróna

70 g kokosového krému


Príprava:

Do jedného hrnca vysypeme suché ingrediencie, do druhého hrnca vylejeme tekuté ingrediencie. Potom všetko vlejeme do jedného hrnca, dôkladne spracujeme a vymiesime cesto.

Vypracované cesto necháme pár minút odpočívať, následne ho vyklopíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na kruhový tvar hrúbky asi 0,5 cm. Potom cesto rozdelíme na 6 rovnakých trojuholníkov.

Ingrediencie plnky taktiež dôkladne spracujeme a na každý jeden trojuholník dáme menšiu kôpku plnky, na šírší koniec cesta. Potom cesto zrolujeme.

Takto vzniknuté rožky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Plech s rožkami zasunieme do predhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov cca za 25-30 minút upečieme.