Tekvicový chlieb s opraženými tekvicovými semienkami (recept bez lepku a laktózy)

Tekvicový chlieb s opraženými tekvicovými semienkami
Tekvicový chlieb s opraženými tekvicovými semienkami

Ingrediencie:


170 g bezlepkovej múčnej zmesi na svetlý chlieb Best Of

195 g vlažnej vody

17 g citrónovej šťavy alebo jablčného octu

40 g tekvice hokkaido

10 g opražených tekvicových semienok


Príprava:


Do 195 g vlažnej vody pridáme 17 g čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy alebo jablčného octu a dôkladne rozmiešame. Pridáme 170 g bezlepkovej múčnej zmesi na svetlý chlieb a ručným mixérom dôkladne zmiešame. Nakoniec pridáme aj nastrúhanú tekvicu a opražené tekvicové semienka. Hotové cesto rukami dôkladne prepracujeme, vyformujeme bochník a necháme odpočívať 5 minút. Následne bochník ešte raz prepracujeme, aby v ňom určite neostal vzduch. Potom ho dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, vrch bochníka hlboko zarežeme a potrieme roztaveným kokosovým tukom. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 60 minút. Upečený bochník necháme na mriežke úplne vychladnúť.

Ohňovzdornú misu nebudeme potrebovať!

Z tohto množstva možno upiecť 1 kus 330 gramového chleba.