Bezlepková múčna zmes na tmavý chlieb so semienkami (1000g)

Vypredané

Zloženie:

Škrob vyrobený z koreňa manioku (tapioka), prosová múka, melivo z vonkajších šupiek plodov skorocelu indického, melivo z výliskov ľanových semien, ľanové semienka, sezámové semienka, bambusová vláknina, objemové činidlo: hydrogénuhličitan sodný, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, himalájska soľ

Návod na použitie:

K 210 g vlažnej vody pridáme 19 g čerstvo vylisovanej citrónovej štavy alebo jablčného octu a dôkladne rozmiešame. Pridáme 190g bezlepkovej múčnej zmesi na chlieb a ručným mixérom dôkladne spracujeme. Vypracované cesto rukami dôkladne prepracujeme a necháme 5 minút odležať. Po oddychu cesto vyformovaného chleba ešte raz rukami prepracujeme, aby v ňom nezostal vzduch. Uložíme na mriežke vystlaný papierom na pečenie. Vrch bochníkov hlboko narežeme, potrieme roztaveným kokosovým tukom. Nedávajme do ohňovzdornej misy! Pečieme v predhriatej rúre pri 200 stupňoch 55 minút. Upečený chlieb nechajme na mriežke úplne vychladnúť. Z tohto množstva možno pripraviť 1 kus 300 gramový bochník.

6,50 €
Please select variants first