Pohánková bezlepková múčna zmes na tmavý chlieb (1000g)

Vypredané

Zloženie:

Škrob vyrobený z koreňa manioku (tapioka), prosová múka, melivo z vonkajších šupiek plodov skorocelu indického, pohánková múka, bambusová vláknina, objemové činidlo: hydrogénuhličitan sodný, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, himalájska soľ

Návod na použitie:

K 270 g vlažnej vody pridáme 27 g čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy alebo jablčného octu a dôkladne rozmiešame. Pridáme 270 g bezlepkovej múčnej zmesi na tmavý chlieb pohánkový, následne ručným mixérom dôkladne zmiešame. Hotové cesto rukami prepracujeme, vytvoríme bochník, ktorý necháme odpočívať 5 minút. Následne bochník opäť prepracujeme, aby v ňom neostal vzduch. Potom bochník dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, vrch bochníka hlboko zarežeme a potrieme roztaveným kokosovým tukom. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 70 minút. Upečený bochník necháme na mriežke vychladnúť. Použitie ohňovzdornej misy nie je potrebné!

Z tohto množstva možno upiecť 1 kus 430 gramového chleba.

6,10 €
Please select variants first