Bezlepková pohánková múčna zmes na tmavý chlieb (1000g)

Vypredané

Zloženie:

Škrob vyrobený z koreňa manioku (tapioka), prosová múka, melivo z vonkajších šupiek plodov skorocelu indického, pohánková múka, bambusová vláknina, objemové činidlo: hydrogénuhličitan sodný, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, himalájska soľ

Návod na použitie:

K 270 g vlažnej vody pridáme 27 g čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy alebo jablčného octu a dôkladne rozmiešame. Pridáme 270 g bezlepkovej múčnej zmesi na chlieb a ručným mixérom dôkladne spracujeme. Vypracované cesto  rukami dôkladne prepracujeme a necháme 5 minút odležať. Po oddychu cesto vyformovaného chleba ešte raz rukami prepracujeme, aby v ňom nezostal vzduch. Uložíme na mriežke vystlaný papierom na pečenie. Vrch bochníkov hlboko narežeme, potrieme roztaveným kokosovým tukom. Nedávajme do ohňovzdornej misy! Pečieme v predhriatej rúre pri 200 stupňoch 70 minút. Upečený chlieb nechajme na mriežke úplne vychladnúť. Z tohto množstva možno pripraviť 1 kus 430 gramový bochník.

5,90 €
Please select variants first