Žitnoostrovská bezlepková pekáreň bezlepková múčna zmes na tmavý chlieb so semienkami 1kg

  • Bez lepku ,
  • Bez droždia  ,
  • Bez pridaného cukru -Veľmi Nízky obsah prirodneho cukru
  • Bez Vajec
  • Bez mlieka a laktózy , kazeínu
  • Vhodné na HIT diétu (individuálne sa môže líšiť)
  • Bez pšeničného škrobu, kukuričnej a ryžovej múky!
  • Bez mlieka
  • Bez vajec
  • Žiadne GMO
  • Žiadne hydrogenované tuky
  • Žiadne konzervačné látky
Katalógové číslo: 6dadee060d97 Kategória:

Popis

Zloženie: tapioková múka (maniok škrob), pšenová múka, múka zo skorocela indického, ľanová múka, ľanové
semineká, sezámové semienká,bambusová vláknina, objemové činidlo: hydrogénuhličitan sodný, regulátor
kyslosti: kyselina citrónová, himalájska soľ. Priemerná výživová hodnota v 100g výrobku:
Energetická hodnota: 1360 kJ / 323 kcal
Tuky: 8,06 g – z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,75 g
Sacharidy: 52,71 g -z toho cukry: 4,73 g
Vlákniny: 16,74 g , Bielkoviny: 8,2 g, Soľ: 1,46 g

Návod na prípravu jedného chleba: Do 215ml vlažnej vody pridajte 20 ml čerstvej
citrónovej šťavy alebo jablčného octu a dôkladne rozmiešajte. Pridajte 200 g tejto
múčnej zmesi a rukami alebo ručným mixérom dôkladne zmiešate. Z takto pripra-
veného cesta vyformujte bochníček, ktorý nechajte odpočívať 5 minút. Následne cesto
opäť prepracujte, aby v ňom neostal vzduch. Potom už iba bochník dajte na plech
vystlaný papierom na pečenie, vrch bochníka hlboko zarežte a potrite roztaveným
kokosovým tukom. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 70 minút.
Upečený chlieb nechajte na mriežke vychladnúť. Nedávajte piecť do ohňovzdornej
misy !

Naša Bezlepková múčna zmes na hnedý chlieb so semienkami je verná filozofii doterajších produktov, čiže neobsahuje žiadne prísady, konzervanty ani farbivá. Je vhodná na začlenenie do diéty osôb s potravinovou alergiou či intoleranciou. Výnimkou sú alergici na sezamové semienka. Samozrejme aj táto múčna zmes má nízky obsah sacharidov a každá jedna jej zložka je bezlepková. Je vhodná do jedálnička osob s potravinovými alergiami, vegetariánov či vegánov. Neobsahuje mlieko, vajcia, sóju, kukuricu, droždie, zemiaky, ryžu ani pridaný cukor. Jej hlavnou zložkou je tapioková múka – vyrobená z manioky – ktorá má mnoho priaznivých účinkov. Má vysoký obsah vlákniny, znižuje pocit hladu, pomáha pri vylučovaní tuku z ľudského organizmu, znižuje krvný tlak. Ľudskému organizmu pridáva užitočnú energiu, stimuluje funkciu mozgu. Priaznivo vplýva na nervovú sústavu, je účinná proti stresu a podporuje celkové zdravie človeka. Obsahuje proteín, vďaka tomu pomáha posilňovať svalstvo, aby bolo ohybnejšie a vyživuje tkanivá. Obsahuje meď a horčík, preto zabraňuje vzniku osteoporózy. Znižuje riziko výskytu srdcovo – cievnych chorôb, infarktu či porážky. Ďalšou zložkou múčnej zmesi je prosová múka, ktorá je liekom žalúdka. Očisťuje črevá, ochraňuje pokožku a nechty. Reguluje hladinu cukru v krvi, vitalizuje pľúca a dýchanie. Múčna zmes obsahuje aj skorocel, znižuje cholesterol a hladinu cukru v krvi, pomáha pri liečbe zápchy a glukózovej intolerancie. Je schopná vsiaknuť veľké množstvo vody, preto zabezpečuje pocit sýtosti. Je vedecky dokázané, že môže pomôct aj pri chudnutí.

blog-1Múčnu zmes sme obohatili aj o melivo z ľanových semienok, o ľanové a sezamové semienka. V prípade, ak si z nej doprajeme dostatočné množstvo, ľanové semienka sú schopné zabrániť usadzovaniu tukov na stenách ciev, čím sa ochraňujú kapilárne cievy a cievy v mozgu a v obličkách. Priaznivo pôsobia na ochorenia kĺbov, „naolejujú“ totiž chrupavky. Majú priaznivý vplyv aj na pečeň, pomáhajú totiž vylučovať toxíny z organizmu, ako aj na pleť. Vďaka vysokému obsahu vlákniny ľanové semienka pomáhajú pri trávení a liečia zápchy. Pomáhajú ľudskému organizmu aj v tom, aby dokázal spaľovať väčšie množstvo tuku a premieňať ho na energiu. Čiže môžu byť prirodzenou pomocou pri nadváhe a obezite. Sezamové semienka obsahujú značné množstvo vitamínov A, B1, B2 a E.
Sú veľmi bohaté na vápnik, ale sú významným zdrojom aj iných minerálnych látok, ako sú draslík, fosfor, horčík, železo. Vďaka svojmu obsahu lecitínu a sezamínu sa ich konzumácia odporúča aj pre osoby s vysokou hladinou cholesterolu v krvi, pretože znižujú hladinu cholesterolu, chránia tým srdce a cievne steny. Ich konzumáciou môžeme posilniť aj nervové tkanivá, srdcové svalstvo a premôcť únavu či nespavosť. Sezamové semienka výborne liečia aj ochorenia pečene či žlčníka, ich pravidelnou konzumáciou sa môžeme ľahšie zbaviť menších žlčníkových kameňov. Okrem toho disponujú schopnosťou omladzovania, obnovujú bunky v tele a urýchľujú aj látkovú výmenu. Vďaka svojmu vysokému obsahu vápnika sa stávajú naše kosti silnejšími, naše zuby a vlasy zdravšími.
Múky zo semien a olejnaté semená sú cenné kvôli svojmu obsahu esenciálnych aminokyselín, vitamínov a minerálnych látok. Majú množstvo priaznivých účinkov.
Ich vysoký obsah vlákniny zaručuje aj pocit sýtosti po dlhšiu dobu pre teba.

Príprava bezlepkového chleba je veľmi jednoduchá. K 500 ml vlažnej vody pridáme 50 g čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy alebo jablčného octu a dôkladne rozmiešame. Pridáme 500 g bezlepkovej múčnej zmesi  na chlieb so semienkami a ručným mixérom dôkladne spracujeme. Vypracované cesto rozdelíme na dve časti, vytvoríme dva bochníky, rukami dôkladne prepracujeme a necháme 5 minúť odležať. Po oddychu cesto vyformovaného chleba ešte raz rukami prepracujeme, aby v ňom nezostal vzduch. Uložíme na mriežke vystlaný papierom na pečenie. Vrch bochníkov hlboko narežeme, potrieme roztaveným kokosovým tukom. Pečieme v predhriatej rúre pri 200 stupňoch 70 minút. Upečený chlieb nechajme na mriežke úplne vychladnúť. Chlieb nedávajme do ohňovzdornej misy! Z tohto množstva možno pripraviť dva 415 gramové bochníky.

Erik Márton s.r.o. , Lehnice 97, Lehnice 93037, , Slovensko. www.najtelo.com Skladujte na suchom mieste
bez zásahu priameho slnečného žiarenia starostlivo uzavreté . Minimálna trvanlivosť do: viď na vrchnej
časti obalu! Hmotnosť: 1kg

Ak si chceš upiect dokonalý bezlepkový chlieb , prijmi odo mňa zopár dobrých rád.

Mnohí z vás ste ma vyhľadali s problémom v súvislosti pečenia chleba, že Vám sa nedarí upiecť taký krásne vyformovaný chlieb s chutným vnútrom, ako je ten môj.

Musíš bezpodmienečne dodržať nasledovné:

– V prvom rade múčnu zmes a vo vode rozmiešanú citrónovú šťavu alebo jablčný ocot dôkladne spracuj. Nikdy nepoužívaj kyselinu citrónovú ani klasický ocot!!!

– Cesto vypracované pomocou ručného mixéra rozdelíme na dve časti. Z 500 g múčnej zmesi vyformujeme dva bochníky, ktoré ručne dôkladne prepracujeme ešte raz. Vrch bochníkov hlboko narežeme a potrieme kokosovým tukom.

Chlieb je nutné zvrchu narezať preto, aby sa vzniknutý vzduch vďaka účinku citrónovej šťavy a sódy bikarbóny ľahko vyparil. Takto nebude chlieb zdeformovaný, nebude na ňom hrboľ.

– Pretože pečieme 2 menšie bochníky, ľahšie a dôkladnejšie sa prepečú. Nikdy nedávajme chlieb do formy na pečenie, aby chlieb nebol vlhký, lebo v tom prípade sa neprepečie dostatočne.

– Upečený chlieb nechajme na mriežke vychladnúť, zakrytý kuchynskou utierkou. Krájajme a podávajme len úplne vychladnutý chlieb.

Na obale je uvedené, že tento chlieb nie je vhodný na pečenie v pekárni na chlieb. Napísali sme to z dôvodu, že múčna zmes neobsahuje droždie, preto nie je nutné nechávať chlieb vykysnúť.
Ale ak vynecháš program kysnutia, môžeš si upiecť chlieb aj v pekárni na chlieb.