Popis
Zloženie: tapioková múka (maniok škrob), konopná múka, pšenová múka, múka zo skorocela indického,
bambusová vláknina, objemové činidlo: hydrogénuhličitan sodný, regulátor kyslosti: kyselina citrónová,
himalájska soľ.Priemerná výživová hodnota v 100g výrobku: Energetická hodnota:1599 kJ /382 kcal
Tuky:9,69 g – z toho nasýtené mastné kyseliny:1,26 g
Sacharidy: 60,4g -z toho cukry:1,9 g
Vlákniny:67,5g , Bielkoviny:36,31g, Soľ: 1,22 g
Môže obsahovať stopy sezamu!
citrónovej šťavy alebo jablčného octu a dôkladne rozmiešajte. Pridajte 300 g tejto
múčnej zmesi a rukami alebo ručným mixérom dôkladne spracujte. Z takto pripra-
veného cesta vyformujte 2 bochníčky ktorý nechajte odležať 5 minút. Po oddychu cesto
opäť rukami prepracujte, aby v ňom neostal vzduch. Potom už iba bochníky dajte na plech
vystlaný papierom na pečenie, vrch bochníka hlboko zarežte a potrite roztaveným
kokosovým tukom. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov aspoň 78 minút.
Upečený chlieb nechajte na mriežke vychladnúť. Použitie ohňovzdornej misy nie
je potrebné! Z celého balenia možete upiecť dva cca 430 gramové chleby.
Erik Márton s.r.o. , Lehnice 97, Lehnice 93037, , Slovensko. www.najtelo.com Skladujte na suchom mieste
bez zásahu priameho slnečného žiarenia starostlivo uzavreté . Minimálna trvanlivosť do: viď na vrchnej
časti obalu! Hmotnosť: 1kg
Ak si chceš upiect dokonalý bezlepkový chlieb , prijmi odo mňa zopár dobrých rád.
Mnohí z vás ste ma vyhľadali s problémom v súvislosti pečenia chleba, že Vám sa nedarí upiecť taký krásne vyformovaný chlieb s chutným vnútrom, ako je ten môj.
Musíš bezpodmienečne dodržať nasledovné:
– V prvom rade múčnu zmes a vo vode rozmiešanú citrónovú šťavu alebo jablčný ocot dôkladne spracuj. Nikdy nepoužívaj kyselinu citrónovú ani klasický ocot!!!
– Cesto vypracované pomocou ručného mixéra rozdelíme na dve časti. Z 500 g múčnej zmesi vyformujeme dva bochníky, ktoré ručne dôkladne prepracujeme ešte raz. Vrch bochníkov hlboko narežeme a potrieme kokosovým tukom.
Chlieb je nutné zvrchu narezať preto, aby sa vzniknutý vzduch vďaka účinku citrónovej šťavy a sódy bikarbóny ľahko vyparil. Takto nebude chlieb zdeformovaný, nebude na ňom hrboľ.
– Pretože pečieme 2 menšie bochníky, ľahšie a dôkladnejšie sa prepečú. Nikdy nedávajme chlieb do formy na pečenie, aby chlieb nebol vlhký, lebo v tom prípade sa neprepečie dostatočne.
– Upečený chlieb nechajme na mriežke vychladnúť, zakrytý kuchynskou utierkou. Krájajme a podávajme len úplne vychladnutý chlieb.
Na obale je uvedené, že tento chlieb nie je vhodný na pečenie v pekárni na chlieb. Napísali sme to z dôvodu, že múčna zmes neobsahuje droždie, preto nie je nutné nechávať chlieb vykysnúť.
Ale ak vynecháš program kysnutia, môžeš si upiecť chlieb aj v pekárni na chlieb.